Wat is de reis?

Jouw eigen essentie ligt vast en is voor iedereen helemaal uniek. Het is niet het ontdekken van maar vooral het opnieuw herinneren van deze essentie. Ergens gedurende ons leven zijn we deze ‘vergeten’. Bewust en vaak onbewust. Om te overleven maar soms ook gewoon om leuk en ‘goed genoeg’ gevonden te worden.  Als mens willen we allemaal uniek zijn en bij de groep horen. Onszelf niet buitengesloten willen voelen en tegelijkertijd onze unieke krachten en talenten inzetten in een maatschappij vraagt om lef en moed. Beide zijn belangrijk en vaak komt het voor dat ons pakketje van unieke talenten ondergeschikt raakt aan de verwachtingen van buitenaf en van onszelf.


Herinner je essentie.

Iedereen kan weer in contact kan komen met zijn of haar eigen essentie. Het zit tenslotte allemaal al in jezelf. Je mag het alleen opnieuw herinneren. Wat maakt dan dat we vaak toch een leven leiden niet vanuit onze essentie? Omdat het simpelweg spannend lijkt om onze overtuigingen los te laten die ons gebracht hebben tot waar we nu staan. Het vaak gemakkelijker en veiliger is om te blijven doen wat je altijd deed. En omdat het wellicht gaat zorgen voor verandering in jouw leven (op welk gebied dan ook).

Herken je iets van wat we hierboven schrijven? Wellicht die vriend van je die er op een gegeven moment achter kwam dat hij voor zichzelf wilde beginnen als ondernemer? Of de buurvrouw die thuis zit met een zware burn-out? Of wellicht iemand uit je team die aangeeft een onrustig gevoel te hebben maar niet te weten hoe dit komt. Of je partner die week in week uit op maandagochtend met tegenzin naar kantoor gaat. Je kent vast ook mensen in je omgeving die stralen tegen de klippen op. Die aangeven dat hun werk hun hobby is. Waarvan je het bijna niet kan geloven en denkt, dit is te mooi om waar te zijn!

  • - Is dit laatste voor iedereen haalbaar? Ja.
  • - Wil iedereen dit echt in het leven? Nee.
  • - Hoe komt dit dan? Omdat het niet vanzelf gaat.


Onze essentie

Vandaar dat wij Reis van de Held in business hebben laten ontstaan. Vanuit onze eigen essentie! Om mensen te begeleiden in het proces naar meer fun, eigenheid en verwondering. Om meer glunderende ogen in deze wereld te zien. En om mensen te laten verhouden met wat is. Precies dat wat er zich allemaal aandient in jouw leven. Om van binnenuit en in verbinding met die ware essentie precies dat te doen in de buitenwereld wat jouw vreugde geeft. En waar jij als bedrijf blij van wordt aangezien je het volste potentieel van medewerkers mag inzetten. Deels vanuit de meerwaarde aan je tent. Samen bouwen met medewerkers die helemaal doen wat ze willen doen. Met tevreden, gemotiveerde en blije gezichten.

Behoor jij of jouw bedrijf tot de groep die resoneert op de vraag ‘is dit voor iedereen haalbaar?’ en zin krijgt om op reis te gaan naar binnen? Kijk dan eens verder op onze website of neem contact met ons op. Wij nemen jullie graag mee in ons gedachtengoed en de mogelijkheden die we aanbieden.

‘Positief aan Reis van de Held vind ik het fijne en open karakter van de sessies en het traject. Gedurende het traject krijg je echt het gevoel alsof je zelf de regie hebt en je daarbij wordt bijgestaan door ervaren professionals die je op je eigen pad helpen. Dit ervaar ik als erg prettig’
— Reiziger: Liane Slegtenhorst