De Wake-Up Call

Bewustzijnsontwikkeling. Voor veel organisaties en individuen een vaag begrip. Als mensen vragen: wat doe jij eigenlijk? Antwoord ik vaak met: Ik zet mensen in hun kracht door middel van bewustzijnsontwikkeling. Dan zie ik vaak één wenkbrauw optrekken en weet ik dat het tijd is voor nadere uitleg.

Veel vragen dus rondom deze term. In deze blog leg ik kort uit wat bewustzijnsontwikkeling inhoudt. Daarnaast wil ik graag stilstaan bij de impact van bewustzijnsontwikkeling op mens, organisatie en maatschappij.

Persoonlijke ontwikkeling is in mijn optiek een ander begrip dan bewustzijnsontwikkeling. Persoonlijke ontwikkeling gaat uiteraard over de ontwikkeling van een persoon. Dit kan zowel op vaardigheid of persoonlijk vlak zijn. Vaardigheden zijn aan te leren. Kennisoverdracht wat op meerdere personen toepasbaar is en waar de persoon op intellectueel niveau van groeit. Ons gehele scholingssysteem hanteert deze manier van leren.  Ook veel hedendaagse bedrijven richten hun learning & development programma’s in vanuit een cognitieve visie op groeien en ontwikkelen waarbij kennisoverdracht en inhoudelijke groei op nummer 1 staan. Deze manier van leren en ontwikkelen heeft ons erg ver gebracht in onze kenniseconomie!

Echter vergeten we hierbij een fundamentele schakel en dit is zelfkennis. Kennis die gaat over jou als uniek persoon en mens. Een ander woord voor zelfkennis is in mijn ogen de ontwikkeling van ons bewustzijn. Oftewel Bewustzijnsontwikkeling. Ons bewustzijn bestaat namelijk niet enkel uit onze gedachten, de mind, maar omvat ook ons fysieke lichaam, emoties en onze diepere kern oftewel onze essentie. Juist als we begrijpen hoe ons individuele systeem werkt, kunnen we hier op reageren en anticiperen.

Het grootste probleem van de huidige maatschappij is mijns inziens dat wij nooit hebben geleerd om te luisteren naar ons eigen systeem. Waardoor we onbewust niet weten hoe we gehoor moeten geven aan ons innerlijk kompas en hierdoor met bosjes omvallen. Ons diep van binnen gespannen, gestresst of zelfs ongelukkig voelen. Geluk extern proberen te vinden, ons nutteloos voelen en bovenal weinig vreugde ervaren.

Binnen organisaties uit het niet kennen van ons innerlijk kompas zich vaak in burn- outs, een gespannen werksfeer, onbezielde en ongemotiveerde medewerkers, vermoeidheid, een hoog verzuimgehalte, veel doorstroom of uitstroom. Weinig tot geen creativiteit of innovatie en tot slot een lage mate van verbinding met elkaar. Het resulteert in de overtuiging dat we moeten werken om geld te verdienen in plaats van het geloof dat werken vooral leuk mag zijn en een verlengstuk is van je eigen essentie. Waar de creativiteit flowt en als vanzelf impact wordt gemaakt in de maatschappij.

Willen we niet allemaal gelukkig zijn? Van betekenis zijn? impact maken? Willen we niet allemaal welzijn ervaren op zowel materieel (geld) als emotioneel (geluk) niveau?

Ik zie het als de taak van opvoeders, onderwijs en organisaties om een stevig fundament te creëren waar kinderen, scholieren, studenten en medewerkers kunnen floreren. Juist doordat zij hun eigen systeem van bewustzijn leren kennen, ontwikkelen en inzetten.

Maar hoe dan? Hoor ik je denken...

In mijn ogen begint dit alles bij jezelf. Zelfkennis. Weten wie je bent, hoe je eigen systeem werkt om vanuit hier gehoor te geven aan je innerlijke wijsheid en stem. Het klinkt simpel en in essentie is het dat ook. Het probleem is dat we nooit geleerd hebben te luisteren naar onze eigen wijsheid. Pas op, voor je het weet, is het te laat…

De wake- up call!

Ergens in ons leven, vroeg of laat voelen we dat de jas die we dragen niet meer helemaal lekker om ons lichaam past. We krijgen een wake-up call. We worden ontslagen, worden ziek, onze partner verlaat ons of voelen dat er meer uit het leven te halen is. Ding Dong!! Op dit moment worden we gedwongen dieper naar onszelf te kijken. Pas als we de moed hebben onszelf recht in de spiegel aan te kijken en gedwongen worden de reis naar binnen te maken beseffen we wat er onder het oppervlak van de stress, vermoeidheid, ziekte, burn-out, of het ‘is dit het nou gevoel’ ligt.  

Pas als de pijn of het verlangen groot genoeg is om écht te kijken, komen we achter het mysterie van het masker, de jas die niet meer lekker zit. Begrijpen we op een diep niveau waarom we deze ogenschijnlijk comfortabele jas hebben aangetrokken.
Vaak gaat de kernoorzaak van de jas terug naar onze kindertijd. Als onze ouders consequent niet in onze behoeften konden voorzien, is een logische reactie van een kind om strategisch gedrag te gaan vertonen. Als overlevingsmechanisme om deze pijn van afwijzing niet te voelen en zo alsnog gezien te worden, erkenning te krijgen of liefde te ontvangen. Op latere leeftijd is dit patroon van strategisch gedrag zo hardnekkig dat wij onze identiteit zijn gaan verlenen aan dit opgebouwde imago. Wat we hiermee in essentie doen is onze uniciteit wegdrukken. Juist dat wat ons zo uniek en onszelf laat zijn! De levensenergie die natuurlijk door ons stroomde drukken we weg. De flow en de vreugde van het leven offeren we onbewust op om maar bij de groep te horen. En zo erkenning, liefde en waardering te ontvangen omdat we denken dat die buiten onszelf te halen valt.

Met ons werk als bewustzijnsontwikkelaars proberen we meer zicht te krijgen op deze patronen die ons in het hier en nu blokkeren om helemaal vol in onze kracht te staan. Als we die aan durven te kijken zijn we in staat opnieuw te kiezen. Te kiezen voor een leven vanuit onze vrije, vreugdevolle en ontdekkende staat. Waar de energie kan stromen als bron van creatiekracht. Kunnen we het leven leven zoals het bedoeld is voor jou met al je talenten en gaven, vanuit je volste potentieel!  

In mijn werk als transformatief coach heb ik het mogen aanschouwen. Mensen die zichzelf niet de moeite waard vonden hun stem te laten horen, mensen die geen richting konden geven aan hun leven en zelfs mensen waar het innerlijk vuurtje compleet opgebrand was. Stuk voor stuk hadden ze de moed en het lef om naar zichzelf te kijken. De kern van het probleem aan te kijken, te omarmen en te transformeren. Zodat eigen verantwoordelijkheid en vooral leiderschap genomen wordt over het eigen leven. Het leven wat zo de moeite waard is om te leven! Juist vanuit echtheid en vreugde!

Dat is wat leiderschap is. Pas dan kan impact gemaakt worden vanuit een diepere bron van drive, passie en creativiteit. Niet vanuit een kunstje of kennis die is aangeleerd. Nee vanuit de eigen wijsheid die sterker is dan welk boek dan ook! Wat mij betreft dé sleutel voor gezonde, vitale en bovenal gelukkige medewerkers die gemotiveerd zijn het beste uit zichzelf te halen.

Reis van de Held in business faciliteert programma’s gericht op bewustzijnsontwikkeling. Benieuwd wat dit voor jou of je organisatie kan betekenen? Ga dan naar: www.reisvandeheldinbusiness.nl en neem contact met ons op!


Liefs,
Karlijn Scheffers

Reis van de Held in business 

 

De ratrace en ik.

De ratrace. We kennen dit begrip waarschijnlijk allemaal. Het gevoel hebben van alles te moeten en niets écht af te krijgen. Niets met rust en focus kunnen doen, maar achter de feiten aanrennen. In plaats van voluit leven, het gevoel hebben te moeten overleven. De verleiding om in deze ratrace terecht te komen is in onze maatschappij groot. Heel groot. Al snel komen we in een systeem van een fulltime job terecht. Wat al vijf dagen van onze heilige week inneemt. Dan willen we ook nog voldoende beweging krijgen, onze vrienden ten miste 2 x per week zien en onze ouders en schoonouders vinden het ook fijn om op zondag op de koffie te komen. En dan hebben we nog het gevalletje #fomo. Fear of missing out. Want, alle activiteiten, zeker in onze mooie steden, zijn wel erg aanlokkelijk. Cultuur, uitgaan, dat lekkere restaurant, en die dierentuin midden in de stad moeten we ook écht een keer bezoeken.  We willen allemaal mee met de norm van alledag.

Maar is die norm eigenlijk wel aan ons mens-zijn besteed? Kan ons lichaam, onze emoties onze mind en ziel deze drukte, de hoeveelheid van prikkels en verplichtingen eigenlijk wel aan? Klopt het eigenlijk wel met ons authentieke systeem?

Ik had een droom… Bewust uit deze ratrace stappen en mijn eigen natuur volgen. Afgaan op mijn behoeften verlangens en zeker mijn intuïtie.

Eerlijk gezegd is deze droom onbewust ontstaan en manifesteerde zich stap voor stap, beetje bij beetje in de werkelijkheid. Drie jaar geleden besloot ik te gaan ondernemen. Niet alleen omdat het me vrijheid gaf om mijn eigen keuzes, tijden en verantwoordelijkheden te bepalen. Maar vooral omdat ik een bouwer ben. Met een sterke visie. Ik wilde creëren wat van binnenuit kwam. Daarnaast ben ik als klap op de vuurpijl twee jaar geleden verhuisd, van het mooie drukke Amsterdam, met al die prikkels, naar een boerderij in Noord-Holland. Best wel afgelegen, zonder die lekkere koffietentjes, dat bakkertje om de hoek. Nee mijn uitzicht omvat weliswaar drie schapen en een koe. De zonsondergang en heel veel vogels en bomen.

Mijn experiment; mijn eigen verlangens, behoeften en impulsen volgen zonder al die prikkels van buitenaf.

Wat een reis. Want, wat gebeurt er als we de keuze maken om uit het reguliere systeem te stappen waarin wij zijn grootgebracht? Een gezin met normen en waarde, structuren en regels. Een schoolgemeenschap waar wij ons behoren te gedragen naar de norm. Wij alles, behalve zelf na hoeven denken en de leraar voor de klas verteld hoe de wereld in elkaar zit. Waar het in essentie gaat om presteren en fouten maken uit den boze is, wat onze creativiteit de kop in drukt.
Daarna in een structuur van een werkgever komen met een specifieke cultuur, en wij als mens ons vaak aan gaan passen aan de ze norm. Vanuit een primaire angst om maar niet buiten de groep te vallen. Ons onbewuste overlevingsinstinct aan. Omdat we als kind geprogrammeerd zijn vanuit het bewustzijn dat we afhankelijk zijn van de ander, onze opvoeders. En dus de overtuiging hebben ontwikkeld, erkenning en liefde buiten onszelf te moeten halen door ons aan te passen aan de norm van onze omgeving.

Wat blijft er van ons over als we er voor kiezen buiten dit systeem te opereren en een nieuw systeem bouwen gericht op onze eigen natuur?

Ik kan het je vertellen. Het is verdomd lastig en absoluut niet de easy way. Alle gedachten, gevoelens en emoties die we zo gemakkelijk wegdrukken door maar continu bezig te zijn gaan AAN. Komen naar de oppervlakte. En tja, daar hebben we dan mee te dealen. Enige wat we kunnen doen is deze volledig omarmen zodat het geaccepteerd, gezien en hierdoor getransformeerd wordt. En dan te spreken van de leegte. De ruimte die ontstaat, op zo’n boerderij als zelfstandige was voor mij enorm. Want, wat ga je met deze ruimte doen? Wat er bij mij wonder boven wonder gebeurde, is dat ik mijn natuurlijke impulsen steeds meer ging voelen. Ik wilde weer schrijven! En mijn grote visie over het creëren van een geheel nieuwe onderwijssysteem op papier zetten. Die creatieve laag kon ik voorheen niet voelen, en drukte hem weg omdat ik bezig was met andere ‘belangrijke’ zaken. Ook voelde ik zo sterk dat mijn lichaam weer wilde bewegen, dansen op muziek! Dat wat ik als kind altijd zo graag deed en een beetje vergeten was. Dus ben ik aangehaakt bij een dansgroep waar ik iedere week twee uur los kan gaan. Een waar medicijn voor mijn systeem!

Waarom schrijf ik hierover? Omdat ik tot de conclusie ben gekomen dat het systeem wat wij voor onszelf hebben gecreëerd in deze maatschappij helemaal niet zo gek is. Het houdt ons in de comfortzone en veroorzaakt een ogenschijnlijk gemakkelijk leven. We hoeven niet zelf na te denken en hebben beter dan een getrainde kameleon geleerd ons aan te passen aan de sociale norm.

De keerzijde is dat het enorm verlammend werkt. We voelen niet meer. Zijn niet meer in contact met ons eigen lichaam. Ons natuurlijke systeem. Vinden het moeilijk te voelen waar onze eigen passies en talenten liggen en waar wij energie van krijgen. Geen wonder dat één op de zeven werknemers kampt met burn-out klachten en veel jonge mensen zich totaal verloren voelen in deze moderne jungle van oneindige mogelijkheden. Keuzes maken één van de lastigste dingen is, zo blijkt.

Ik geloof in een samenleving waar wij ons weer meer richten op ieder uniek individu. Binnen een systeem met collectieve waarden, als respect, vrijheid en verbinding. We bewust opgevoed worden en hierdoor leren expressie te geven aan onze authentieke natuur. En zo, onze unieke talenten en gaven die we hebben gekregen, terug kunnen geven aan de wereld. Vanuit passie en plezier.  Ik geloof in een onderwijssysteem waar we ons richten op onze kinderen als holistische mensen. Waar wij onze waarheid en wijsheid zelf mogen ontdekken en worden (h)erkent als uniek individu. Ik geloof in organisaties waar iedere medewerker wordt gestimuleerd om impact te maken vanuit innerlijke drijfveren en vreugde en zo bijdraagt aan het grote geheel.
Ik vind het prachtig om te zien dat we allemaal een unieke sleutel hebben in het grote geheel. Als we massaal expressie durven geven aan dat wat ons zo uniek maakt, creëren we een geweldig mooie wereld voor onszelf, elkaar en de maatschappij.

Is dit de gemakkelijke weg? Absoluut niet. Er is moed en lef voor nodig om eigen verantwoordelijkheid te nemen en keuzes te maken die kloppen bij je eigen hart en essentie. Ook voor mij een pad van vallen en opstaan. Trouw blijven aan mezelf, mijn eigen verlangens en behoeften durven volgen is voor mij de sleutel tot alles. Ook ik betrap mezelf regelmatig dat ik weer in de ‘val’ van de ratrace zit. Mijn hoofd zit vol, mijn gedachten zijn negatief, ik ervaar stress en voel me futloos en moe. Gevalletje overleven in plaats van leven. De oplossing voor mij is ruimte maken om te voelen, weer te verbinden met mijn essentie. Mijn hoofd leeg. Schrijven, wandelen, dansen, mediteren of gewoon een heerlijk bad met kaarsjes aan en even helemaal niks moeten. Hét medicijn om weer te verbinden met mezelf. Zodat ik vanuit hier weer keuzes maak die kloppen bij wie ik werkelijk ben. Zodat het weer flowt en ik vooral heel veel vreugde en plezier ervaar bij de dingen die ik doe.
Het leven is prachtig. Op die manier.

Wat is jouw medicijn?

Liefs,
Karlijn Scheffers

www.reisvandeheldinbusiness.

Organisaties en de nieuwe generatie impact makers!

De wereld om ons heen is aan het veranderen. Mensen worden zich meer en meer bewust van de impact van ons menselijk handelen op de mens, natuur en de wereld in zijn geheel. Ook bedrijven zien al enige tijd de impact van duurzaam ondernemen. Ondernemen, niet alleen met oog voor winst, maar zeker ook van de mens, de natuur en de wereld om ons heen. 

Bedrijven moeten mee met deze trend, om hun bestaansrecht te behouden. Consumenten willen eerlijke producten en diensten. Waar uiteindelijk iedereen beter van wordt. Er is een steeds grotere groep mensen die liever wat meer wil betalen voor een eerlijke dienst, dan minder voor een dienst of product die enkel winst gedreven is. Impact maken. Dit woord klinkt overal in door. Want dat is wat we willen. Bedrijven, enkel gericht op winst zullen het niet redden. Hoe kunnen we impact maken in de wereld en daarnaast zelf een fijn en gelukkig leven leiden? Wij geloven dat het precies andersom werkt. Vanuit eigenheid en jezelf kunnen en durven zijn kun je wezenlijk impact maken! De route van binnen naar buiten dus. 

Deze ontwikkeling in de evolutie is niet vreemd. Lang heeft ons land een wederopbouw gekend na de WOII. Onze ouders (de managers in hun eindstadium in werkend bestaan), zijn opgevoed met het idee van zekerheid: Een goede baan, een mooi huis en een auto langs de deur was het recept voor een gelukkig bestaan. Deze waarden werden meegenomen binnen organisaties. Organisaties gefund op structuur, bureaucreatie en een zeker bestaan. Organisaties in essentie meer gericht op overleven dan op leven. Gericht op concurreren i.p.v. samenwerken. Dit is lang goed gegaan en nodig geweest voor de wederopbouw van ons land om zo een stevig fundament neer te zetten. 

Echter, de tijden veranderen en de wereld heeft wat anders nodig. We zien allemaal in dat macht en concurrentie ons niet verder helpt in de wereld. Wat nodig is, is samenwerking. Allen vanuit onze eigen unieke kracht. Zodat we allen vanuit onze essentie bij kunnen dragen aan een mooiere wereld. Vanuit vreugde, geluk en joy! 

Er staat een nieuwe generatie leiders voor de deur. Een generatie die inziet dat we een andere richting op mogen met zijn allen. Die de behoeften van duurzaam ondernemen voelt tot in de vezels. Waar zingeving hoog op het prioriteitenlijstje staat. Een generatie die opgegroeid is met ongekende mogelijkheden en hierdoor heel veel kansen zien en kijken met een frisse blik. Een generatie die niets liever wil dan het beste uit zichzelf en anderen halen en bijdragen aan de maatschappij. 

Welkom bij de leiders van de toekomst! De young professionals (+-28-35) van nu. Diegene die los willen staan van de oude structuren en opnieuw durven kijken naar hun eigen waarheid en de wereld om hen heen. De generatie met een ongekende energie, die impact wil maken, hun hoogste potentie wil leven en daarvoor gaat staan. Een generatie die gehoord en gezien wil worden, die eigen verantwoordelijkheid wil nemen voor hun carrière, die behoefte heeft aan persoonlijke ontwikkeling, groei en bewustzijn. Waarbij intrinsieke motivatie en echtheid een hoog goed is. 

De wereld is aan het veranderen. Bedrijven moeten mee veranderen om hun bestaansrecht te behouden. Hiervoor is nieuw ‘zicht’ en meer bewustzijn nodig. Organisaties die bestaan vanuit de waarden dat ze bij willen dragen aan een betere wereld. En vanuit daar het beste uit haar medewerkers willen halen. Purpose driven en vanuit de why van een organisatie. Waarom doen we wat we doen? Met enkel de dienst of het product wat je als bedrijf aanbiedt kun je in deze tijd niet meer het wezenlijke verschil maken. Het gaat erom waarom je dit doet! 

De nieuwe generatie professionals staan aan de deur te trappelen (en lopen nog vaker al rond in bedrijven, zichzelf afvragende waarom de dingen zo gaan zoals ze gaan) om het verschil te maken. Om vanuit hun essentie bij te dragen aan de missie van bedrijven. Om zo samen, allen op onze eigen manier, succesvol te ondernemen en een mooiere wereld te creëren. 

Maar, hoe kan je als bedrijf inspelen op deze nieuwe generatie medewerkers? Twee belangrijke thema’s zien wij ontstaan binnen de organisaties van nu namelijk: 

1.    Hoe kan ik talenten aantrekken en blijven binden en boeien binnen mijn organisatie? Hoe dagen wij elkaar uit om samen te blijven groeien? 

2.    Hoe kan ik ervoor zorgen dat medewerkers het allerbeste uit zichzelf halen waardoor het bedrijf optimaal zal presteren? 

Vraagstukken waar ons hart sneller van gaat kloppen. Reis van de Held in business ondersteund en daagt organisaties uit bij het oplossen en integreren van bovenstaande vraagstukken. Door erover met jullie in gesprek te gaan. Te kijken, te luisteren en vooral ook te voelen. Af te pellen waar de kern van het ‘probleem’ zit en vanuit daar samen de juiste interventies te ontwikkelen. Voor medewerkers en management. Herken jij deze thematieken in jouw organisatie en wil je hier graag over van gedachten wisselen? Dan komen wij graag in contact met jou!

Warme groet,

Karlijn & Karlijn

Waarom wij mediteren?

Regelmatig krijgen wij de vraag waarom wij binnen Reis van de Held in business vrijwel iedere sessie starten met meditatie.

Hoe vaak op een dag ben jij jezelf bewust? En hoe vaak op een dag handel en leef jij vol automatisch? Meditatie helpt ons te ontwaken uit de stroom van automatisch handelen en geeft ons toegang tot het volledige spectrum van onze bewuste en onbewuste mogelijkheden. Beoefening van aandacht betekent op een speciale manier oplettend zijn: bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zonder te oordelen. Dit soort oplettendheid leidt tot groter bewustzijn, helderheid en aanvaarding van de werkelijkheid op dit moment. Het besef ontwaakt dat ons leven zich slechts van moment tot moment ontvouwt.

We zijn vooral geneigd om te vergeten dat we vrijwel de hele dag aan het denken zijn. De onophoudelijke gedachtestroom die door ons hoofd gaat geeft maar heel weinig ruimte voor innerlijke rust. Door lichaamswerk en meditatie in ons programma te integreren leren we deelnemers hoe ze uit hun eigen stroom van gedachten en impulsen kunnen stappen. Niet om te ontspannen of om in een bepaalde toestand te komen. Niet om een beter mens te worden of om stress of pijn te verminderen. En al zeker niet om vrij en verlicht te worden. Los van een enkele verwachting. We nodigen deelnemers uit om de wens dat er iets zal gebeuren achterwege te laten. En vooral observator te zijn van hun eigen lichaam en geest.

En vaak begroeten we elkaar dan na een meditatie opnieuw. Fris en echt. Op een hele andere laag dan de 10 min ervoor toen de deelnemer de ruimte binnenkwam. En nee, dat is (juist) niet alleen tijdens een coaching of teamsessie. Dat is aanwezig kunnen en durven zijn in de dagelijkse momenten. Wanneer je het kantoor binnenloopt en je team ziet. Wanneer je samen die belangrijke deadline wilt halen. Wanneer er een conflict op de vloer is en wanneer er successen met elkaar gevierd worden. Legio kopjes koffie worden er op de werkvloer gedronken onder het mom van connecten en verbinden. Als we er daarvan eens 1 per dag bewust doen? In contact met jezelf en diegene waarmee jij op dat moment kiest om mee samen te zijn. Kijk eens wat er dan ontstaat…..

Zweverig? Wij zien het juist als met beide benen op de grond staan (of zitten). Letterlijk. In plaats van het leven op z’n beloop laten gaan (en daarmee dus eigenlijk juist maar wat rond te zweven) met je billen in de werkelijkheid. Precies zoals ’t op dat moment is. Ongemakkelijk? Soms wel. We zijn hier gewoonweg niet mee groot gebracht. En zodra het te spannend wordt gaat onze gedachten stroom met ons aan de haal. En die leren we nou precies te (h) erkennen.

Daarom dus.

EnJOY the ride, 

K & K