Nothing is more revealing than movement
— Martha Graham

Kickbokser, karatekampioen, jeugdhulpverlener en trainer Robin van Soolingen weet als geen ander hoe boksen een uiting is van wat er zich vanbinnen afspeelt.

Robin gelooft in de samenwerking met Reis van de Held in business omdat hij graag een rol speelt bij de ontwikkeling van jonge professionals, zoals er ook leermeesters waren in het begin van zijn carriere.


De reis van Robin

Robin begint als kind met vechtsport vanuit de angst niet goed genoeg te zijn. Het brengt hem uiteindelijk tot lid van het nationaal karateteam en meervoudig nationaal en internationaal kampioen. Alles draait om het winnen. Dat werkt buitengewoon goed in de sport, maar niet in het gewone leven. Een te groot ego, naar niemand willen luisteren en zich niet kunnen uiten, leiden tot een forse burn-out.

Hij besluit het roer om te gooien. Stap voor stap leert de voormalig karatekampioen zijn binnenwereld uiten. Hij kan steeds beter omgaan met zijn angsten en boosheid, en besluit zijn levenslessen te delen met anderen.


Wat doet Robin?

Met de bokshandschoenen aan helpt hij jongeren omgaan met agressie en het vergroten van hun weerbaarheid. Daarna volgen de leiderschapstrainingen en teamsessies voor organisaties. Andere taal en cultuur, maar met dezelfde thema’s. Vechtsporter Robin ontwikkelt zich tot veelgevraagd coach in persoonlijke ontwikkeling.


Wanneer bokscoaching en wat levert het je op als Reis van de Held deelnemer?

Robin laat jongeren, volwassenen en organisaties ervaren waar hun kracht en mogelijkheden liggen. In een spannend en toch veilig klimaat. Je manier van boksen onthult volgens welke patronen je voelt, denkt en handelt. Naar jezelf en anderen toe. Je ontdekt wat je blokkeert en hoe je blokkades doorbreekt. Je leert angsten overwinnen en gebruikmaken van je veerkracht


Wat kunnen Reis van de Held deelnemers verwachten van een sessie met jou?

  • Duur: Een sessie van 2,5 uur
  • Proces: Tijdens de sessie gebruiken we boksen als middel om jou te ondersteunen bij je coachvragen.
  • Locatie: De Veluvine, F.A. Molijnlaan 186, 8071 AK, Nunspeet
  • Voorbereiding: De intake is digitaal
  • Meenemen: Sportkleding, Water, Pen en papier


Robin, wie ben jij (in 1 woord) zonder je verhaal: "BAM"


Meer informatie check dan de website van Robin http://vansoolingen.com/about of neem contact op met Reis van de Held in business.