Echt leven start met het voelen van je lichaam.
— Marlies Roosendaal

Lichaam georiënteerd begeleider, docent lichaamswerk en coach Marlies Roosendaal weet als geen ander hoe ingewikkeld het is om de storm aan gedachten in je hoofd te laten voor wat ze zijn en af te dalen in je lichaam. Het brengt haar een toenemende mate van ruimte en levensgeluk door dit pad te gaan.


De reis van Marlies

Ik ben een ongelooflijke denker en was 22 jaar geleden het contact met mijn lichaam totaal kwijt. Opgegroeid in omstandigheden waar ik me onveilig voelde ben ik opgetrokken in mijn hoofd en in mijn eigen wereld. Ik vertrouwde mensen niet en liet niemand werkelijk toe.

Ergens wist ik dat er meer was dan dit en ben ik op weg gegaan. Eerst therapie om inzicht te krijgen in m’n geschiedenis. Vervolgens via theatervormen uitgekomen bij lichaamswerk.

Daar vond ik de sleutel terug naar mezelf. Meteen wist ik dat ik hier mensen in wilde begeleiden, dat dit m’n zielsmissie was. Ik besloot alles te doen wat er nodig was om hier

m’n levenswerk van te maken; opleidingen in lichaam georiënteerde begeleiding en trainerschap en zelf de diepte in gaan om steeds meer schaduwen van mezelf onder ogen te komen. Ik heb m’n baan en huis opgezegd in Amsterdam en ben een jaar gaan wonen in Lage Vuursche binnen centrum Venwoude voor persoonlijk leiderschap. Het heeft me gebracht dat ik langzaam mensen toe ging laten. Ook ging ik voor mijn eigen heling lichaamsgerichte trauma therapie doen. Dit was zo’n bevrijding, omdat trauma een soort ‘kurk op de fles is’. Wanneer je de kurk gaat zien, kan gaan stromen wat er eerst bevroren was. En dan is heling heel dichtbij. Dat heb ik in die tijd ervaren en heb ik nog profijt van. Mijn reis gaat de rest van mijn leven door en steeds zie ik op een diepere laag wie ik werkelijk ben.


Wat doet Marlies?

Marlies verwoordt wat mensen voelen, waardoor ze het zich bewust kunnen worden. Wat ik bied is je in contact brengen met jouw intuïtie, je helder weten en wie je echt bent via de weg van het afdalen in hun lichaam. 


Wanneer een lichaam georiënteerde sessie en wat levert het je op als Reis van de Held deelnemer? (how)

Als je in contact wil komen met wie je werkelijk bent, met je intuïtie en waar het jou om gaat in het leven. Wanneer je lichamelijke klachten hebt die niet medisch zijn, maar wel telkens terugkomen en je wil begrijpen wat je lichaam je wil vertellen zodat je het op kunt lossen.

Wat doe je nu precies tijdens een sessie?

Een cliënt komt bij mij binnen in de praktijkruimte. Het is een lichte ruimte waar verse bloemen staan en een kaarsje brandt. Ik heb thee klaar staan en water. Er staat een behandeltafel in de ruimte, omdat wanneer ik masseer of aanraak het handiger is. 

Vervolgens nodig ik de persoon uit om te komen zitten. Ik werk op meditatie kussens die weer op een groter en zacht kussen liggen. Waarom? Omdat ik gemerkt heb dat als je af wil dalen in het lijf het makkelijker is als je laag bij de grond zit. Het wordt makkelijker dan wanneer je op een stoel zit. De cliënt kan op elke manier gaan zitten en kan ook telkens verzitten wanneer hij of zij dat wil. 

Ik begin met te vragen hoe het gaat. Elke sessie is maatwerk en een echte ontmoeting. Van te voren heb ik geen plan, maar ik heb diverse methodes tot mijn beschikking zoals emotioneel lichaamswerk, stembevrijding, massage, aanraking en coaching. Die zet ik naar eigen inzicht en intuïtie in. 

Soms heeft een cliënt zelf een verlangen voor wat hij tijdens de sessie wil bespreken of bekijken. 
En anders werken we samen doordat hij vertelt hoe het met hem gaat en daardoor vanzelf een verlangen komt bovendrijven. Ik heb meer dan 500 sessies gegeven en zonder plan is er elke keer gebeurd wat er nodig was in dat specifieke moment voor die persoon.

Wat het je oplevert is ruimte in je hoofd, aanwezigheid in je lichaam en contact met jezelf en met wat wie je werkelijk bent. Zodat je je leven daarop in kunt richten en werk doet wat daar een uitdrukking van is.   


Wat kunnen Reis van de Held deelnemers verwachten van een sessie met jou?

Een eerste sessie duurt 90 minuten, vervolgsessies duren 75 minuten. Je coachvraag kan gaan over dat je meer contact met je zelf wil, meer verlangt naar rust, overspannenheid signalen merkt en daarnaar wil kijken, wil leren mediteren of onverwerkte ervaringen met je meedraagt die je wil verwerken.

Tijdens de sessie is het prettig om een makkelijk zittende broek aan te hebben. De locatie is een lichte ruime meditatie studio waar iedereen zich vrij snel thuis voelt. Het adres is Bilderdijkkade 26-IV makkelijk bereikbaar met OV en (betaald) parkeren voor de deur.


Marlies, wie ben jij (in 1 woord) zonder je verhaal: "ESSENTIE"
 

Meer informatie check dan de website van Marlies www.lichaamswerkamsterdam.nl of neem contact op met Reis van de Held in business.