Het is elke keer weer wonderlijk om te zien hoe een paard weerspiegelt wat eerst onzichtbaar leek
— Ingrid Serruijs

Paardencoach, jurist, moeder van 3 kinderen Ingrid Serruijs snapt hoe het is om alle ballen in de lucht te (moeten) houden, dat het soms lastig is om daar een balans in te vinden en daarbij niet te vergeten dat jij belangrijk bent. Als jij goed in je vel zit, kan jij het beste uit je leven halen.

Ingrid gelooft in de samenwerking met Reis van de Held in business, omdat zij hetzelfde doel heeft, namelijk het vergroten van het zelfbewustzijn om zo de beste versie van jezelf te worden en van daaruit alles uit het leven te kunnen halen en te kunnen bijdragen.


De reis van Ingrid

Nadat ik ben afgestudeerd als jurist ben ik begonnen als advocaat bij een groot advocatenkantoor. Na anderhalf jaar ben ik van Eindhoven naar Amsterdam verhuisd, waar ik mij vanaf de allereerste dag helemaal thuis voel. Nadat ik zes jaar als arbeidsrechtadvocaat had gewerkt, heb ik de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven als advocaat en hoofd juridische zaken van een internationaal bedrijf. In november 2008 heb ik mijn baan opgezegd en ben ik als freelance jurist gaan werken voor met name grote internationale bedrijven.

Een mooie loopbaan en toch miste ik voldoening in mijn werk. Ik was in staat om mensen bij te staan in juridische vraagstukken, maar ik wilde liever meerwaarde bieden op persoonlijk gebied. Hoe meer ik me hiervan bewust werd, hoe minder energie ik kreeg uit mijn dagelijkse werk. In 2014 heb ik de stap gezet.

Het besluit om deze droom te volgen, heeft me veel opgeleverd. Inmiddels ervaar ik, als coach, hoeveel voldoening het geeft als je mensen echt kunt helpen. Ik doe nu waar ik blij van word en lever daarmee ook nog een positieve bijdrage aan een mooiere wereld.


Wat doet Ingrid?

Ingrid coacht individuele klanten en teams met behulp van paarden om te zorgen voor bewustwording, inzicht en verandering.


Wanneer paardencoaching en wat levert het je op als Reis van de Held deelnemer?

Paarden zijn van oorsprong prooidieren en vluchtdieren. In de natuur leven paarden in kuddes en zijn ze afhankelijk van elkaar en van de kudde om te overleven. Paarden spiegelen continu hun omgeving op potentiële gevaren en hun kuddegenoten op gemoedstoestand, spanning en andere signalen. In de coaching met paarden maken we gebruik van dit natuurlijke gedrag van paarden. Het paard spiegelt jouw lichaamstaal, lichaamshouding, gemoedstoestand en emoties.

Het geven van sociaal wenselijke antwoorden werkt niet; daar prikt een paard direct doorheen. Door dit alles word jij je bewust van de gedachten en gevoelens die zich in jou afspelen. De spiegel van het paard is altijd eerlijk en zonder (voor)oordeel. Het resultaat van het spiegelen is een eerlijke confrontatie met jezelf, waardoor we snel kunnen komen bij waar het voor jou over gaat.

Coaching is gericht op de toekomst. Een coachsessie sluiten we dan ook af met een vertaling naar de praktijk. De inzichten die zijn opgedaan in de sessie worden omgezet naar concrete stappen die leiden tot de gewenste verandering in het dagelijks leven, zoals bijvoorbeeld meer jezelf kunnen zijn, zelfverzekerdheid, leiderschap, balans en rust, meer leven in het hier en nu, meer in contact met je gevoel zijn.


Wat kunnen Reis van de Held deelnemers verwachten van een sessie met jou?

Een sessie duurt in totaal ongeveer 1,5 uur. Van deze anderhalf uur zullen we ongeveer een uur met het paard aan het werk zijn. Je kunt de sessie ingaan met een coachvraag. Dit is echter niet nodig om een geslaagde sessie te hebben. De ervaring leert dat er altijd iets naar boven komt tijdens een sessie, ook als je vooraf geen specifieke vraag hebt.

Tijdens een coachsessie zal jij samen met het paard in een afgezette ruimte zijn. We voeren een gesprek waarbij het paard (los) aanwezig is. Je hoeft geen ervaring te hebben met paarden en we werken alleen vanaf de grond. Er wordt dus geen paard gereden! Mocht je het spannend of zelfs heel eng vinden is dat geen probleem. Ik zorg voor een veilige omgeving en kan het paard ook voor je vasthouden; je kunt tijdens de sessie zelfs buiten de omheining staan.

De sessie zal plaatsvinden op een locatie in de buurt van Amsterdam of in Amstelveen. In overleg is ook een andere locatie in Nederland mogelijk.

Het is verstandig om voor de sessie stevige schoenen of eventueel laarzen aan te trekken en kleding die vies mag worden. Afhankelijk van het weer is het ook verstandig je kleding daarop aan te passen. Ook in een binnenbak kan het behoorlijk koud worden.


Ingrid, wie ben jij (in 1 woord) zonder je verhaal: "EXPLORER"


Meer informatie check dan de website van Ingrid www.wonderwerk.nu of neem contact op met Reis van de Held in business.