Als je met creativiteit je ziel leert voeden, groeit je vermogen vanuit liefde in meer vrijheid te leven.
— Danielle Jaspers

Ik geloof in nieuwe uitdagende manieren om professionals te ondersteunen in hun talent ontwikkeling. Daarom geloof ik in de samenwerking met de Reis van de held in Business Mijn bijdrage daaraan brengt professionals via creatieve expressie in een bevrijdingsproces. Ze komen vanuit verbinding met hun hart en intuïtie bij hun oorspronkelijke kracht.


De reis van Danielle

Als kind al nam mijn vader me mee naar musea in Amsterdam en Parijs en werd ik gegrepen door de kleurrijke impressionistische schilderkunst van Monet, Van Gogh, Gaugain, Picasso e.a. Op mijn 7e kreeg ik een schildersezel cadeau en startte mijn studie als autodidact. Naar een kunstacademie durfde ik door een gebrek aan zelfvertrouwen als puber niet te gaan en kom via een de studie Communicatiewetenschap aan de UvA terecht in de reclamewereld. 14 jaar werk ik als communicatie adviseur en precies op het moment dat ik werk en mijn gezin met jonge kinderen wil combineren met een overlopend brein van creatieve ideeën, slaan mijn stoppen bijna door. Door individuele coaching kom ik bij mijn droom terecht en krijg ik een inner call een schildersatelier te beginnen. Mijn reis van de held is in volle gang. Ik besluit het roer om te gooien en ga doen waar ik al jaren mijn passie voel en naar verlang. 

Ik start mijn eigen schildersatelier voor jong en oud, waar een ieder zijn of haar talenten in de breedste zin van het woord mag ontdekken. Ik zie kinderen en volwassenen weer opbloeien en zich verbinden met hun genietende spelende kind. Het duurde lang voordat ik er mijn brood mee kon verdienen en ik echt voor mezelf ging staan. Schilderen brengt mij dichter bij mezelf, helpt me mezelf anders te ervaren, te voelen en in verbinding met mijn lijf te komen en uit mijn hoofd te komen. De werking van kleuren en de betekenis van de schilderijen brengen mij in een bevrijdingsproces dat zo magisch is dat ik het iedereen gun. Het spelende kind ervaar ik in volle glorie. Het geeft me inzichten, heling en persoonlijke groei. Stap voor stap maakte ik via allerlei opleidingen de reis van buiten naar binnen en van binnen weer naar buiten. Het atelier groeit met mij mee en wordt in 2013 ook praktijk voor kunstzinnig dynamisch coachen. Ik heb de afgelopen 13 jaar genoten van vrijheid en veel geleerd over levensprocessen en innerlijk leiderschap. Mijn passie is mijn werk en intuïtief schilderen is voor mij als adem voor de ziel.


Wat doet Danielle?

Danielle brengt volwassenen in contact met hun gevoelswereld, de lagen onder de lagen. Via creatieve opdrachten helpt ze volwassenen hun bewustzijn verder te ontwikkelen en hun ware essentie te ontdekken. Het is een proces van bevrijding, van durven los laten wie je denkt te moeten zijn naar in verbinding komen met je oorsprong. Ze geeft naast coaching sessies, creatieve workshops en cursussen, organiseert een aantal keer per jaar creatieve reizen ten behoeve van innerlijke ontwikkeling in Frankrijk en Portugal en is docent bij een opleiding van Kunstzinnig Dynamisch Coachen. Ook wordt ze regelmatig gevraagd door trainingsbureaus om zingeving en creativiteit in een dag met elkaar te combineren.


Wanneer kunstzinnig dynamisch coachen en wat levert het je op als Reis van de Held deelnemer?

Danielle neemt je mee op een creatieve ontdekkingsreis naar de essentie van wie jij bent. Het is een reis naar meer vrijheid waarbij je leert onderscheid te maken tussen jouw handelen vanuit liefde en angst. Jouw ware essentie versus jouw ego structuren. Iedereen is creatief als je zonder oordeel in overgave in vrije expressie durft te gaan. Contact maken met je gevoel en intuïtie. Vanuit rust en ontspanning, maar soms ook vanuit beweging. Het gaat hierbij niet om het maken van een mooi kunstwerk. Je hoeft dus geen ervaring te hebben met schilderen of tekenen. In de kunstwerken zie je jezelf en jouw handelen, denken en voelen terug; zij werken als spiegels van de ziel. Ze helpen je los te komen van belemmerende patronen, te luisteren naar je hart en te verbinden met wat jouw ziel van je vraagt.


Wat kunnen Reis van de Held deelnemers verwachten van een sessie met jou?

In een inspirerend en een kleurrijk atelier, of in mijn tuin in de Betuwe gaan we samen aan de slag. Dat kan individueel in een sessie van 2 uur of in een kleine groep in een dagworkshop intuïtief schilderen. Wanneer individueel: omdat je behoefte hebt aan veel ruimte voor jezelf en jouw innerlijk ontwikkelingsproces en wilt werken vanuit een specifieke vraag. Wanneer in een groep: omdat je juist contact wil maken, gelijkgestemden ontmoeten, je kunnen spiegelen aan anderen, nieuwe ervaringen wil delen, plezier en inspiratie opdoen. Een dag wilt ervaren vol creatieve expressie vanuit het hart. Schort aan en met je handen, kwasten, paletmes en spons geef je kleur aan wat van binnen leeft. Je leeft je lekker uit. Het is een andere manier om met jezelf in contact te komen. Vanuit je gevoel en intuïtief. De gevoelens die je in jezelf ervaart verbeeld je naar buiten toe. Aan de hand daarvan voeren we een inzichtgevend gesprek. De bespreking van het ‘werkstuk’ kan je veel leren over jezelf en vormt een verrassende invalshoek om jezelf in een nieuw licht te zien en jouw proces te begrijpen

In het inzichtgevend gesprek kijken we samen naar de betekenissen van de kunstzinnige uitbeeldingen. De creatieve opdrachten werken mee aan bevrijding van emotionele, sociale, cognitieve of emotionele blokkades. Het doel is via deze middelen en experimenteel werken een hoger zelfbewustzijn te ontwikkelen en veranderingsprocessen via de ervaring op gang de brengen.

Voor een individuele sessie maak je een afspraak van 2 uur op een door jou gewenst moment; de workshop intuïtief schilderen is van 11-17 uur op vaste data waarvoor je je kunt inschrijven.


Danielle, wie ben jij (in 1 woord) zonder je verhaal: "Creatiekracht"


Meer informatie check dan de website van Danielle http://www.kunstzinnigcoachen.nl of neem contact op met Reis van de Held in business.